1+1=3

1+1=3

 

Het is een paar dagen hier erg stil geweest. Maar met een reden. Nadat we vorige week woensdag (en donderdag, vrijdag, zondag en vandaag 😉 ) positieve zwangerschapstesten in de hand hadden. Moesten we even wennen. Ik moest even omschakelen.

We hebben al best een tijd een kinderwens en zijn er nu actief negen maanden bezig geweest om deze uit te laten komen. Maar op het moment dat het dan zover is, is het heel onverwacht. Voor mij tenminste wel. Wat was ik verbaasd. En nog steeds.

En nu?

Eén van de eerste dingen die ik tegen mijn vriend zei toen we de positieve test zagen was ook; “Ik heb nooit over dit stuk gelezen in het boek.” En dat klopt ook. Ik verslond alle informatie over het proces van het zwanger worden, maar ik heb nooit verder gelezen over het onderdeel ‘zwanger zijn’.

Nu het gevoel – help, wat nu?! – was er wel een beetje.

Nu zijn we inmiddels zes dagen later en weet ik al een stuk meer. Ik google me helemaal suf over wat ik wel en niet mag eten. Ik heb al in gedachten afscheid genomen van de wijn, kaasjes, sushi en koffie (grotendeels). En ik ben inmiddels al bij de huisarts geweest (gisteren) en heb al de eerste afspraak met de verloskundige gepland. Die eerste afspraak staat op 13 juni trouwens! Echt super spannend!

Goed geregeld? Toch? Zou je zeggen, maar omdat het de eerste is en ik geen idee heb wat ik allemaal moet, ben ik ook bang om dingen te vergeten. Wat nou als we iets niet doen wat wel cruciaal was. Wat nou als ik toch iets eet wat niet mag? Wat nou als, wat nou als… Totdat vriendlief gisteren zei; “Laat los en geniet.”

Vond ik op dat moment niet leuk om te horen, maar ik snap het wel. En het is ook goed dat hij het zei.

Kwaaltjes

Dus vandaag ben ik toch een stuk meer relaxed. Geestelijk dan, lichamelijk merk ik veel. Ik vind het verbazingwekkend dat een baby te grote van een maanzaadje zoveel effect kan hebben!! Echt hoor –wat voel ik allemaal aan mijn lijf:

  • Mijn borsten zijn super gevoelig
  • Ik slaap slechter en ben (mede) daarom ook heel moe
  • Veel dorst (en dus vaak naar de wc)
  • Hoofdpijn, elke dag wel een kleine zeurderige hoofdpijn
  • Met vlagen al misselijkheid

Ik wil niet klagen hoor –want ik ben super blij en weet waar de kwaaltjes door komen, dus kom maar op. Alleen dat slapen, ik wil heel graag even goed slapen en wat meer uitgerust zijn. Dan heb ik misschien ook weer wat meer concentratie op het werk en meer energie voor alles. Dat lijkt me wel lekker.

Uitdaging

Vanaf morgen begint de uitdaging. We gaan vijf dagen met vrienden weg. Ja… vijf dagen met acht mensen en ik ben pas 4 á 5 weken zwanger. Ik wil het dus nog niet vertellen. Maar….dit is een vriendengroep die het ZEER vreemd gaat vinden als ik niet drink. Een groep die graag barbecuet, sushi eet, enz.

Ik weet nog niet hoe ik ze deze dagen ga foppen. Misschien lukt het wel niet en moeten we toch met de billen bloot? We zullen het zien.

 

Jongens; we zijn zwanger!

Hoe raar is dat!

En hoe ontzettend leuk J

 

Liefs Linda2 thoughts on “1+1=3”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.